среда, 2. март 2011.

Јавно саопштење „Не дам те Србијо!“

Пише: Миодраг Новаковић    
Овим путем желимо да вас обавестимо да се једна велика група незадовољних грађана Србије и српских патриота спрема да својим мирољубивим протестом испред Палате Правде, трећег марта у 10 сати преподне, изрази незадовољство вишемесечним неуставним лишавањем слободе једне огромне групе малолетника и млађих пунолетника српске националности, које је према речима званичника Српске Владе Слободана Хомена било у функцији „језиве одмазде“ тзв. српске државе, и праксе која није својствена ниједној демократској држави, нарочито не оној „попут“ Србије - снажне проевропске оријентације, и веома „проспективног“ члана Европске Уније.
Ми ћемо се окупити трећег марта у 10 испред Палате Правде, у мирољубивом и породичном саставу, да пружимо конкретну подршку заточеним члановима Образа, њима десеторо, који ће тога дана бити изведени пред суд. Неки од њих су следећа лица: Младен Обрадовић, Дамир Грбић, затим Крсто Миловановић. Десети члан ове „озлоглашене“ групе је трудна супруга Младена Обрадовића, Јелена, којој је свих ових месеци било забрањено да посети мужа. Поред њих, заточени су и многи други политички заточеници Српског недемократског режима, којима ћемо такође упутити подршку и саопштити наше захтеве и за њихово безусловно ослобађање.

Многима од њих се намерно продужава истражни притвор ето већ пет месеци. Када један опресивни режим то чини свом народу, а нарочито „цвету младости“, онда једини разлог таквог поступка може да буде психичио и физичко уништење сопствене омладине у неусловним српским робијашницама. Када би се то суђење одвијало у поштеним условима, лако би се доказало да су државне оптжнице против горе наведених политичких сужњева биле исфабриковане од стране однарођеног прозападног српског режима.
Најбољи доказ да је цео процес монтиран и да је ништа мање од примитивне режимске освете, јесте најава, у данима после „десетооктобарских“ демонстрација, представника Српске Државе Слободана Хомена да ће државне репресалије према демонстрантима, као и према онима који се само осумњиче да су било некако повезани са демонстрантима, бити ЈЕЗИВЕ!. И потом је уистину уследила ЈЕЗИВА реакција државе према српској младежи. Тај диктаторски одговор једне државе на политичке демонстрације не може да се друкчије тумачи него одмаздом једне НЕправне државе, са циљем застрашивања ширег грађанства, као и кажњавања већег броја демонстраната, не правосудним пресудама већ вишемесечним истражним притвором.
Током те ЈЕЗИВЕ одмазде, односно „сече српске младежи“, стотине су привођене, пребијане и нехумано и незаконито саслушаване, многи од њих су без икаквог регуларног судског поступка утамничени на вишемесечне временске казне. И данас је у режимским казаматима више десетина њих заточено.
Из тог разлога, ми слободни грађани Србије и српски патриоте, захтевамо од власти хитно укидање ових срамних тзв. притвора, повлачење свих оптужница и пуштање српских политичких сужњева на безусловну слободу.
Ако се власти оглуше на ове наше захтеве, онда ће моћи да очекују у данима испред нас, све више и више незадовољних, понижених и потлачених грађана, над којима овај режим, који не заслужује да се зове српским, свакодневно спроводи, поред изглађивања, и друге облике репресије у виду: уништења наше културне и националне баштине, кривотворења историје, територијалног сакаћења нашe државе, и једном речју потире нам цео национални и духовни идентитет, зарад оживљавања давно упокојеног „брозовског“ пројекта у територијално оскаћаној Србији, а све то у функцији „стерилизације“ српског становништва како би се исто (српско становништво) учинило“ моралнополитички“ подобним за суживот у ЕУ. И све то искључиво на уштрб српског народа који се ионако већ налази на ивици голе егзистенције.
Од Вас поштованих представника професионалних и независних медија, ми слободни грађани Србије захтевамо да свој посао обавите у складу са својом етиком. Не да „производите“ вести попут неких водећих западних и српских медија, већ само да пренесете Истину и прикажете догађаје онаквим кавки и јесу! Дођите трећег марта у 10 испред Палате Правде, бићемо вам добри домаћини!
Само Истина ће нас ослободити! Живела Слободна Србија!!!
Миодраг Новаковић
аутор Видовдана
испред групе „Не дам те Србијо!“

Нема коментара:

Постави коментар