субота, 17. децембар 2011.

Ни Косово, Ни Европска унија а ни Србија!

Прође велики дан Д и сва велика очекивања појединаца, на изглед су пала у воду. Само на кратко, јер нови дан Д је само померен а и са њим је рођена нова нада. Они који су 9.децембар чекали са нестрпљењем и великим очекивањем , испустили су прилику да оној другој Србији и свим евроскептицима натрљају на нос добијање статуса кандидата.
Председник је то вече изашао и дрхтавим гласом саопштио вест коју је поздравило преко 70% грађана са видном радошћу - за сада нисмо добили статус кандидата. А онда је са дозом љубавне патетике , као остављена девојка запитао ко ће кога смети да погледа у очи након овакве одлуке. Међутим још сутрадан , под очигледним прекором својих западних партнера због "оштрих речи" наставио са традиционалним извињењима. Овај пу аустријским властима што су их Срби ометали у њиховим окупаторским походима.
И наравно уместо да се после оваквог једног шамара измакне , он је окренуо оно што поштен свет назива образом настављајући по истом шаблону, ни Косово, ни Европа а овај пут богами ни Србија!
Тачније, нова парола која је сада најактуелнија је "Србија нема будућност без Европске уније". Ова апокалиптична тема је свакако врло забрињавајућа. Јер уколико у марту наредне године не добијемо статус кандидата или се  рецимо Европска унија распадне - шта ће онда бити са нама?
Хоћемо ли нестати, хоће ли нас ударити нека комета или ће нас покосити нека мистериозна болест, шта ће бити са нама уколико не добијемо статус кандидата?
Знајући да многи аналитичари сматрају 2012 -ту као економски кататрофалну и преломну по питању опстанка ЕУ, значи ли то да сви заједно треба да организујемо масовне молитве за опстанак уније јер ће се у супотном обистинити прилично смеле и пророчке тврдње Бориса Тадића?!
Са друге стране имамо Ивицу Дачића, који поред бројних конфузних изјава које даје и по неколико пута дневно, је бар по питању Европске уније врло јасан. Министар полиције тврди да је Србија у последњем моменту добила услов за добијање статуса кандидата - Или Косово или Европа.
Тадић то ипак негира , неодлучно говорећи да није баш тако.
Ако није баш тако онда је једини закључак да је још горе.
Србија је у пет до дванест на неки начин и испунила тај последњи услов. За сада још увек неформално али ако узмемо пример признавања Косовских докумената, печата, царина, диплома и институција , питање је шта ми нисмо признали осим обележја тзв независне државе Косово.
Значи ако смо испунили све услове почев од урушавања свих моралних начела, економије, здравства, школства, судства,отпуштања , довођења народа до крајње границе сиромаштва, предавање свих хашких оптуженика, указивањем највећих права свим мањинама и девијантима и спуштање Срба у трећи ред грађана у сопственој држави без неких посебних права и на крају одустајање од борби за сопствене територије и народ, заменом националних интереса за демократске демагошке циљеве. Једном речју урадили смо и дали и оно што нису тражили , само за тај дан добијања статуса кандидата.
Шта је онда у питању ако смо све испунили ?
Управо она народна пословица "нашли па зашли"!
Наш једини проблем је управо председник Тадић и његова погубна попустљива политика коју на сваки начин искоришћавају европејци , наравно јер имају прилику па зашто је не би и искористили.Значи није проблем у Европској унији, већ управо у кукавичлику и непознавању речце НЕ, наше власти.
Хрватска је упркос својим отворених хегемонистичким тежњама и шовинистичкој политици коју је водила бивша премијерка Јадранка Косор ипак добила статус кандидата.
Република Српска је на пример била условљена унијатском Босном, међутим народу је свако била битнија сосптвена држава него унија, па је одлучно рекао НЕ ЕУ, стога су видевши одлучност у оджању националних интереса унијати понудили Српској и такву опцију, односно да се бори за статус кандидата, као самостална држава.
Стога је једини закључак управо тај да је Европска унија о нама извела такав закључак, да је нашој власти на последњем месту национални интерес и да је док се год бави демократским демагошким пословима бити лака мета за манипулацију и крајчање територија док не остане ништа а ми онако распарчани за неких двадесетак година, наравно уколико тада још буде постојала унија, уђемо али само као припојени делови садашњих суседа.
Уколико на изборима не буде неке промене и ова погубна политика се не заустави , она апокалиптична замисао Бориса Тадића да Србија нема будућност ван Европске уније, ће се заиста обистинити и неће бити ни Косова, ни ЕУ а ни Србије!










Нема коментара:

Постави коментар