петак, 4. март 2011.

Ми смо Срби сами себи довољни!

"Е мој Србине...сами себе издајемо,једни друге убијамо, нико нама није потребан!"
Кажу власт се понаша по вољи народа, испипава и проверава до које границе је народ спреман да ћути и трпи. Па питам се дали је могуће да наш народ ово заиста жели и колико још ће ћутати.
Сваки дан смо сведоци бизарних догађаја , изврнуте реалности, неправде,заправо кад се човек окрене и погледа претходну годину до данас из дана у дан наша влада је правила екцес за екцесом,грешку за грешком,намерно или случајно то можда и није толико битно једном Србину који данас нема педесет динара да купи хлеб. 
Као да је мало што смо доведени до те границе да људе истерују из сопствених кућа због тога што немају од чега да плате струју, до тога да су млеко и шећер прави луксуз, мало је и што ни брат брата више не познаје па нас на сву муку још пред целим светом праве будалама.
Јесмо ли ми криви за ово?
Има једна изрека на коју се чак и атести из Србије подсвесно ослањају "Бог воли Србе, Срби су Божији народ".А ми смо заправо народ који не само што ближњима окреће леђа већ смо их Богу давно окренули. Па како Он да нас воли?
Да ли смо дошли до тога вођени паролом из деведестих да је све увозно боље, па смо преко фармерки,Хрватске Идеје, стигли и до Француског држављанина Бриса Татона. Кад су боље Италијанске ципеле и Француски парфеми зашто онда и живот једног Француза не би био вреднији,кад је већ увозни?!
Јуче је почело суђење групи младих Срба, оних Срба којима је брат Србин највреднији, који имају ОБРАЗ и част, којима је породица највећа вредност, који се нису окренули од Бога ни од Православља.А криви су само по једној тачки оптужнице, што су баш то што јесу -  Православни Срби! Испред суднице гомила новинара и полиције и двестотинак људи од најављених пар хиљада дошли су да подрже браћу у невољи.
У исто време и пар дана раније у Хрватској неколико десетина хиљада демонстраната прави опште нереде по Загребу између осталог тражећи од свог председника да лобира код "нашег"председника да одустане од случаја Пурда.
Србија после једанаест година и медијских дизања и спуштања тензија објављује да нема доказа против човека који је убио најмање троје Срба и одустаје од тужбе, док опет из собе број три сви новински листови еуфорично јављају да од укупно 14 оптужених Србских младића њих троје је пуштено да се бране са слободе. Еуфорично не због пуштања тројице Срба већ управо зато што је Младен Обрадовић и даље затворен.
До сада већ сви имају слику ко је и шта је урадио Младен Обрадовић, који са својом браћом без икаквих доказа седи већ пет месеци у затвору и зна се да је већински број људи у нашој земљи на страни правде и да осуђују власт због незаконитог држања тих младића у затвору али нико се није јавно побунио, на протесте ако се тако могу назвати два три скупа где је било више полиције је долазила само породица.
Јесмо ли ми криви зато што смо дозволили да власт упавља нама а не да се води нашом вољом?
Јесмо! Показали смо колико нам је стало до Србије, до Срба, показали смо свету да нам више значи да се истера правда за једног наводно убијеног Француза дижући општу револуцију и осудивши нашу децу на абнормалне казне затвора, пљунули смо на хиљаде мртвих Срба побијених од стране Шиптара, на Србе убијене у Босни и Херцеговини и последње али сигурно не и задње на троје Срба који су убијени од стране Усташког злочинца Тихомира Пурде.
Зато сутра кад дође човек из електродистрибуције да вам искључи струју немојте да се побуните јер ви сте дозволили да властродржцима да нашу струју продају па је сад увозимо по дуло већој цени, немојте ни кукати што нема брашна јер ви сте дозволили да се брашно прода па и њега увозимо, немојте маштати о летовању јер машта не може баш свашта , а онда кад дођу да вам ухапсе сина или вас зато што га је неко видео у близини неке несреће пар дана пре него што се она уопште десила немојте ни тада да тражите подршку јер неправда учињена једном човеку одразиће се на цео народ.
Па онда како човек да се не запита па какви смо ми то људи?!







Нема коментара:

Постави коментар