субота, 5. фебруар 2011.

Ко бре сме да пева ???

Данас у току одржавања митинга у организацији Српске Напредне Странке,десио се један катастрофалан инцидент од кога се Србија док је века неће опоравити.Наиме група хулигана навијача се дрзнула и усудила да запева.Срећом па је полиција хитно реаговала јер су постојале велике индикације да момци почну и да играју.
Према сведочењу очевидаца крајње професионалне снаге безбедности МУП-а Србије су се полако прикрадале групици навијача коначно их окруживши са свих страна да им не би побегли.Иако је у тој безбедносној акцији навијача било свега двадесетак а припадника специјалне безбедносне екипе неколико стотина,само лаику који не зна колико су опасни певачи навијачи би то изгледало чудно.Најзад сви су пописани и приведени у станицу.Још увек нема поузданих информација дали ће навијачи бити пуштени уз опомену,или ће што није реткост кад су такви случајеви у питању,бити задржане док јавни тужилац не одлучи какву оптужницу би могао да подигне против њих.
Према неким сазнањима од особа блиских владајућој странци сазнали смо да је након овога власт још увек у шоку и да се надају да неће доћи до сличних изгреда певања и играња на јавном месту.Председник Тадић који се још опоравља од операције Ахилове тетиве тренутно је у добром стању иако је било неких навода да му стање погоршало након овог инцидента и како чујемо у току су припреме ради извињења државама у окружењу.Очекујемо да ће се заједно са министром унутрашњих послова обратити народу у вези наведеног догађаја.
Из странке ЛДП наводе да особе које на тај начин показују свој бунт према власти треба најстроже казнити и нипошто их не пустити на слободу јер постоји могућност да се инцидент понови.
ЛГБТ алијанса која је такође згрожена догађајем поручује да ће дати све од себе да невладине организације које су под њиховим надзором у следећем периоду привуку што више младих и предоче им праве вредности , искрене и такође се надају да ће под њиховим утицајем ти млади бити изузетно нежне природе.
Председник СНС Томислав Николић се оградио од догађаја иако је на самом почетку митинга изјавио "има нас толико да нам нико не може ништа".
Ово није једини случај певања на јавном месту,у последње време дешава се све више сличних испада,посебно на спортским стадионима и у току утакмица,иако је својевремено сам председник Србије изјавио да му то не смета,очигледно је променио мишљење. Уколико Николић постигне договор са Тадићем у вези нове владе према добро обавештеном извору у измењеном закону наће се и закон у вези испуштања гласова на јавном месту а собзиром на данашњу изјаву и ограђивање од свега неће им ни моћи нико ништа.


Нема коментара:

Постави коментар