петак, 3. децембар 2010.

РЕЦИМО НЕ РАСПАРЧАВАЊУ СРБИЈЕ!

Иако смо од вајкада навикли на муку , бол и рат, примећујем како већ пре борбе многи спуштају руке и одсутају, ваљда је то тај србомазохистички синдром који нам је у крви, чекамо последњи моменат и онда се  на најтежи могући начин изборимо или не изборимо за правду !
Док се већ виде дуги прсти наших драгих комшија , како извирују преко границице, и полако склапају са свих страна пактове и воде расправе коме ће колико део Србије припасти, наша влада не седи чекајући да се они саме договоре већ им притрчава у помоћ нудећи најбољу опцију , односно она ће сама завршити посао, на гладним вуковима је само да поједу најближи део.
Србија ће бити подељена на седам региона, где ће постојати три ниво власти републички, регионални и локални.Односно Војводина са седиштем у Новом саду, Косово и Метохија са седиштем у Косовској Митровици, Шумадија и Поморавље са седиштем у Крагујевцу, источна Србија са седиштем у Зајечару, Јужна са седиштем у Нишу,  западна Србија са седиштем у Ужицу и регион Београда.
Колико је то са правне стране компликовано, и колико устава само мора да се промени, колико ће то коштати Србију, која грца у дуговима, које је између осталог баш тај Динкић правио, је само ситница у односу на стварни  проблем у који ће држава ући ако се допусти њено распарчавање. Уосталом ја овде не пишем научни рад па тако у те правне заврзламе нећу ни покушавати да објасним, једном речју, и оно што је врло једноставно, они ће дати све од себе да га искомликују и одуже и самим тим себи још више попуне џепове.До сада смо праву акцију са њихове стране видели само у предизборним кампањама, где су се заиста потрудили, опет на наш рачун и из касе коју гледају као своје власништво , али троше ко кад је туђе.
Као што рекох већ на почетку круг се скупља, па ћу кренути неким својим редом.
Пре пар дана били смо сведоци окупљања бугарских екстремиста у Босилеграду, где су се неколико стотина људи окупило на тргу протествујући Нејском споразуму и најавили да ће у Харзбушком суду тражити поништење поменутог споразума а самим тим враћање територија Србије које по њиховом мишљењу припадају њима.
У исто време на другом крају државе, поред спорног питања седмог региона односно Косова и Метохије, Орхан Реџепи подпредседник Скупштине општине Прешево и бивши комадант ОВПБМ, је јавно и у стилу иранских терориста најавио напад на Србију уколико се не ослободи девет Албанаца који су оптужени за ратне злочине над Србима.Такође додајући да ће после избора који се одржавају 12 . децембра знати како и са ким ће сарађивати и присвојити Прешевску долину.
Само дан раније цело Косово и делови Србије су били окићени албанским заставама, на шта наша држава није уопште реаговала, иако нигде у свету такав испад није виђен.Једна држава има једну званичну заставу којом означава припадност једне територије. Шта је значила та још једна застава окачена поред србске, измишљени празник народа који нема историју, или још један  начин злоупотребљавања нашег стрпљења и покушаја провокације.
Зашто је наша влада дозволила такву срамоту и показала немоћ пред њима?
Зашто такође није реаговала на дрску и срамотну изјаву Муамера Зукорлића да он не би тражио одцепљење Рашке области да "Србија није држава  Срба", и зашто још увећ ћути пред очигледном побуном Бошњака који су ћутање србске владе протумачили као одобравање ?
На ова питања сваки иоле разуман грађанин би могао да да тачан одговор.
Не ћути држава, она прича глупости, даје изјаве правећи пародију од наше земље, срамоти нас по целом свету , прича такве ствари да појединим политичарима под хитно треба одузети пасош да их не би слушали ван земље, сасвим је довољно што их ми слушамо и да није тужан и напоран живот свих грађана  Србије, свих седам региона, ми бисмо се сигурно смејали.
Међутим има оних који се и смеју, као  Зукорлић који ће добити Рашку област, некадашњу престоницу наше Немањићке државе,  смеје се и Реџепи који већ види Косово под својом заставом и јужну Србију све до Ниша,  као у Бугари који већ траже свој део, па кад се цепка нек се одцепи и тај део југа.
Са друге стране , у северној Србији, Војводини мађарски сепаратисти на челу са Чанком и Мајом Гојковић, од почетка владавине ДОС-а су своју шансу одвајања од Србије видели у регионализацији. Не треба ни сумњати да ће им се у подели придружити и браћа Хрвати.
Колико ће нас ћутање и успаваност коштати биће јасно свима кад од некад силне и велике Србије остане само београдски пашалук. Све наведе и ненаведе земље које такође нешто хоће од нас имају слободан пут ка томе, док је наша влас деморалисана и незаинтересована ни за шта друго осим да остане ту где је до краја овог мандата , ми постајемо гладним комшијама, чија власт или десничарске националистичке организације не спавају, савршен плен који нема ко да одбрани.
Историја наше земље се упорно врти у круг и уместо да на грешкама својих предака нешто научимо ми их само понављамо, у четрнасетом веку после нестанка царевине и смрти цара Уроша, српска властела је угрозила јединство србских земаља старим начином регионализације, остављајући тако разорена отоманском царству да слободно и на велика врата уђе и пороби нашу земљу. Управо то данас чини Динкић и цела влада на челу са Борисом Тадићем, подржавајући план регинализације.
Ми народ ове земље не смемо ни пошто дозволити да нас подсвесним манипулацијама , у виду рајских обећања и подмићивања наведу да прихватимо такав ђаволски план, јер једини пут којим ће Србија тако у деловима убразано кренути, јесте пут пропасти. Ми смо већ релативно мала земља и баш зато морамо остати уједињени.
Сви аргументи које износе , да ће тако дата већа овлашћења регионима побољшати ситуацију у мање развијеним деловима, су обична навлакуша за лаковерне грађане.До сада су успели све да распродају, и да се још више задуже, за сваки регион који би направили , морали би још посебно да дижу кредите, који би касније, или врло брзо вратили управо продајом целог региона. А то је оно што и намеравају.
Није ово само моје лаичко виђење, већ размишљање и ставови многих  непоткупљених експерата из свих области које се тичу регионализације, ја само размишљам као Србин, и вама који очигледно још увек живите у некој илузији док власт празни државну касу, ко зна на шта, позивам да размислите о томе зашто је ова влада још увек ту где јесте, и да ли су нама празне главе кад смо допустили да нас јавно праве будалама и срамоте наше часно србско лице по целом свету.
Ми смо народ са богатом и дугом историјом иза нас а они који је немају праве је на наш рачун,  зато сачувајмо нашу историју и нашу веру којом нас је Свети Сава заветовао,  љубав према србству и сачувајмо нашу земљу такву каква је уједињена.

Нема коментара:

Постави коментар