четвртак, 25. август 2011.

Другарство у царству окупиране земље


Док ово пишем свесно ризикујем да постанем мета фанатика за заштиту животиња али верујем да је сваком разумном човеку чињеница да се међу неколико ударних вести националног дневника нашла и та да су једном псу непознате особе одсекле ноге, док вести о томе да је један Србин из Црне Горе претучен од стране Шиптара, као и то да је такође данас покушана отмица српске девојчице у Грачаници исто од стране Албанаца, са очигледном намером  се скривају.
Саркастично кажем, нема бриге јер се наш господин председник и даље држи исте пароле као и пре десет година "и Косово и ЕУ" и са великим жаљењем нас обавештава да највероватније нећемо ове године постати кандидат за улазак, као да неко од нас то заиста жели, има наравно оних сексуалних и верских мањина за које је ЕУ рај за ниске страсти и болесне умове, јер ето он својим чврстим ставом неће тек тако повући српске институције са Косова.
Ко зна , може бити и да га је блиска пријатељица премијерка Хрватске увредила јавно изјављујући да јој ипак наш Боле није најбољи пријатељ већ неко други, па је у револту док чека објашњење Бога питај одакле извукао најчвршћи став до сада и тихо изјавио "нећемо се одрећи Косова"!
Док наше комшије обнављају своје дугогодишње пријатељство , које се само јача  кад имају заједничког непријатеља , бар у народу, и тако јово наново историја се опет понавља, с тим што су они за разлику од нас нешто и научили, па са новим суптилнијим Хитлером , у штиклама и плавој коси у виду госпође Ангеле Меркел опет могу да крену да заједничким снагама спроводе фашизам двадесет првог века, или што би они рекли демократију. Да сви Срби имају иста права на Косову, само мања од Албанаца а најбоље да их уопште нема.
Једино што овај пут немамо чак ни лажних пријатеља, попут ондашњих америчких и Енглеских савезника, осим Русије које се наши властодржци на све могуће и немогуће начине покушавају да отресу као куге, и опет понављају оне грешке, на којим поменула сам, се сви наши непријатељи уче док их ми изнова репризирамо .
Држимо се оне пароле Хрвати су покатоличени Срби, Бошњаци и Шиптари су потурчени Срби, да ли због Југоносталгије или се можда неко стварно нада да ће један Хрват или Бошњак икад признати да му се деда звао Илија и да су се крстили са три прста.Мада не треба замерити Тадићу на жељи за дружењем са поменутом премијерком , јер колико је познато обоје су исте националности, полутанске, једино је питање зашто су обоје повукли на исту страну, стим што је од премијерке Хрватске нормално очекивати да се бори и мало више да не би неко помислио да вага ка Србији али коме се доказује Српски председник кад му је тас на Хрватској страни.
Како било он је данас или остао без најбоље другарице којој се толико извињавао да је и Казахтанце било срамота док су слушали, нас да и не помињем, или се круг пријатељства проширио и то ни мање ни више него са најпознатијим кољачем Срба двадесет првог века, Хашимом Тачијем.
Питање је да ли је за изјаву о пријатељству пала нека "кинта" или Хрватска проширује тржиште извозом и увозом, нама се добро не пише, има једна такође папагајска мисао да Хрвате и Шиптаре у напретку највише стимулише мржња према Србима , даље мислим да је све јасно!
Док ми причамо о осакаћеним псима и предадосмо оне најверније и највеће бранитеље србства , морал и све вредности којима смо се некад поносили а сад их се стидимо иде још једна парада срама.
Иоле нормалан човек кад погледа у ком стању се налази земља, почев од Косова и Метохије, Рашке па до самог министарства економије испред кога је сваки дан вашар штрајкача , не због досаде већ муке, мада сит гладном не верује а и не тражи аплауз за то, као на пример Цветковић, не схватљиво је да ће се опет одржати та срамна парада и опет бити обезбеђена као заштићена врста. Док Србе на Косову штити Еулекс у сарадњи са Росама од самих себе.
Појединци су се опрали или су бар покушали да се оперу и тим изјавама покупе предизборне поене, међутим чињеница да ће она ипак бити одржана и искоришћена у више сврха, да се још једном покаже полицијски терор над здравом омладином, да се похапси још патриота, испуни жеља болесних европејаца и најважније скрене тема са Косова .И наравно да се покаже како смо земља равноправних грађана и пуна медиокрететских болесних умова,  односно да смо на путу духовне пропасти јер гајимо и хранимо болеснике.
На крају шта да очекујемо, неки кажу рат, неки опет дижу револуције, искрено поред тога што нам је још исти председник на власти и што све посматрамо релативно мирно, мислим да као нација нисмо зрели ни за једно ни друго, најзрелији смо за болницу!

Нема коментара:

Постави коментар