четвртак, 23. децембар 2010.

Напад на Двери

Вечерас пре почетка промоције књиге Милана Петровића "Студенстки покрети 1968" у оквиру трибине Двери Српске десио још један у низу напада на ту организацију. Наиме група студената са Филозофског факултета која себе назива Антифа-синдикат је покушала да спречи трибину блокирајући улаз Машинског факултета, где се одржавала промоција, гласно називајући све присутне клерофашистима и неонацистима.
Питање је колико је Б92 са својом капмањом коју је директно водио против Двери и осталих десничарских организација имао удела у томе. Са својим римејком Инсајдер успели су да распире мржњу и поделе још више ионако подељену Србију, па зато не треба ни очекивати да ће објавити ову вест, јер самом објавом били би контраиндикторни са претходним. Односно оним где они оптужују Двери за распиривање мржње и позив на протесте, што се још није десило али вечерас је виђен обрнут след догађаја, наравно потпуно непознат јавности где су Двери као и до сада истинска жртва напада.
Из овога вечерас, што није јединствен случај, може се закључити само једно да је емисија Инсајдер рађена по нечијем налогу и само са једним циљем, поткопати сваку могућу опозицију и распространити мржњу младог света .
На промоцији су говорили академик Коста Чавоски, Владан Глишић и Драган Кијук на тему протести студената 1968 у Америци, Француској и Југославији.
Занимљиво је да су протествовали баш они који се боре за нека права , једнакост и мир, право је питање онда коме одговарају улични протести, ко их распирује и дали је могуће да поједине станице немају о чему да извештавају па прижељкују грађански рат у који гурају туђу децу својим хорор емисијама.

Нема коментара:

Постави коментар