четвртак, 18. новембар 2010.

"Не дирајте владу!"

Студенти шта да вам кажемо, снађите се, држава очигледно нема пара!
Поред свих обавеза које су предвиђене ново усвојеним буџетом фалите још само ви.Шта бисте ви хтели да сви позавршавате факултете, цела Србија да буде факултетски образована?
У Србији треба да студира само онај ко може себе да финансира.Не знам где сте ви одрастали али у нашој земљи последња ствар која се цени јесте памет, стручност и образованост.
Зар је мало што бесплатно завршавате основне и средње школе. Размислите мало, као да  вам диплома за нешто треба. Ако Вас запосле као стручњаке,  где ће онда влада и остали државни службеници да запосле своју децу?
Правите бре ту неке протесте, тражите нека права, стипендије, кредите.Нема тога више!
Исти сте ко и ови из Краљева , срушиле им се куће,па сад влада треба да им купи нове, што нису правили боље куће, нека дигну кредите и праве.Како је министар Динкић, који живи САМО од своје плате могао да дигне кредит и купи себи стан?
Није крива влада што се десио земљотрес и направио толику штету.Није влада крава музара,  каква год непогода да се деси- дај паре. Још ти покварени новинари упоређују ону сићу од 40 хиљада евра, која је одвојена за  пословни пут Милутина Мркоњића, са оних 50 хиљада евра што је дато за помоћ Краљеву. Зар нису добили Краљевчани 10 хиљада више него министар инфакструктуре?
Да ли ви знате шта значи Коридор 10 за Србију?
Не знате, али знате да кажете да се гради колико и Скадар на Бојани, то су километри у питању, Светски пут, не може то да се склепа за пар година ко сеоска калдрма.
Није ми јасно како се  поједини новинари не угледају на Бранкицу Станковић, криво им што је жена успешна, па јој сад прете у тужбом.
Кажу клеветала је неке десничарске и верске организације, износила лажи. Ма какве лажи, Срби кад су у питању нема лажи, појавили се неки патриотски покрети, националисти, откуд им  идеја да смеју тако јавно да Србују.Још на кога су се намерачили? Балканскии сељаци, не знају како је данас важно бити геј.
Бранкица то зна, зато јој и прете!
Драги студенти да ви размишљате попут Бранкице можда бисте нешто и добили, а овако тражите неку правду,  ко и ови покрети.
Да вам није можда криво и што је држава дала 4 милиона за портрете председника скупштина?Сад је и онај јадни шеф скупштинског протокола Војислав Глишић морао да да отказ, а он је једини дошао на тако генијалну идеју.Потпуно сам је нашао и сликара и уговорио посао, он је рођени предузетник, заобишао човек све комисије, тендере, и остале процедуре које и јесу само бацање пара.
Нису платили струју и грејање, и електродистрибуција бар према њима да буде толерантна,  не, она искључи државу спуштајући их на ниво пензионера што дугују по пет хиљада.
Ја овако нешто још нисам видела, уместо да учине уступак председнику који се ради свих нас извињава и који сам редовно све плаћа, они их оставе у мраку и да раде по зими.
После куку леле што неки закон није донет на време, што је нешто изостављено из буџета, што им је смањена пажња док неко прича у скупштини.Како може и да се очекује нека ефикасност кад раде у таквим условима, само нек се они нама држе и на пролеће, ако не и раније биће награђени повећањем плата.Знам да појединцима и ово смета, оним "неверним Томама" који мисле да никад нећемо ући у ЕУ , а не виде како се влада бори за нас, и рукама и ногама гребе по вратима уније небили нас примили.А кад нас приме, видећете како ће нам бити добро, плате има да скоче до неба, имаће плату и онај ко ништа не ради, нема чега неће бити.Добро, можда ћемо морати да примимо који милион исламских и ромских досељеника, али шта има везе и они су људи.Само да им предамо оног злочинца Ратка Младића, како је он себичан човек, он очигледно негледа б92, да ли он уопште зна за шта је све оптужен, и уместо да се преда и спасе свој народ, он се скрива.Због њега и Телеком мора да се прода да би се исплатио, ако још увек постоји неки поштен човек који би одао Генерала.За Косово нема потребе да дижемо толику фаму, оног момента кад уђемо у ЕУ ми ћемо сви бити једна држава, неће више бити ми смо Срби, или сличне глупости, ми ћемо тада сви бити Европејци.Као што су у Америци сви Американци.
Ваљда ће ускоро и остали Срби да се опамете и виде да смо сви ми Божија деца, да нам је Бог један и схвате колико труда чини Патријарх Иринеј да уједини нашу православну веру са католичком.Он је велики човек, само му неки појединци попут Артемија и оног бандита који стално изазива неке нереде Данила, праве проблеме.Не схватају, још су им друге Владике што су стали са Иринејом показивали какво су прстење подобијали од Папе, ал ништа не вреди.
И на крају , ако вам ништа није јасно и даље бисте да протестујете, ви изволите, али да знате да Србија има најбољег државног секретара у министарству правде друга Хомена, одма има да вас позатвара на пет година а ако мислите да нема места у затворима, за то се не брините у буџету за следећу годину већ је издвојено за изградњу нових.

1 коментар: