среда, 10. новембар 2010.

ПРАВДА

Част не зависи од тога одакле смо дошли, већ куда и како идемо.
А ми упорно идемо у правцу сопственог суноврата, цртамо врата да уђемо у земљу Дембелију , погледом тражимо гомилу сласти која само нас чека, иако у дубини већина нас осећа да смо већ претворени у магарце.Онај сељак на њиви, и она продавачица, и доктор, и професор, сви ми упрегнути смо у запрежна кола ове државе и вучемо је на својим леђима, али не ради себе како то упорно покушавају да нам пласирају, већ ради њих.Незадрживих властодржаца који извршавају своју плаћеничку манипулаторску мисију над нама. Погнули смо главе и ћутимо, доведени смо до тога да окрећемо главу за парчетом погаче, за хлеб немамо времена, да не изгубимо и погачу.Али опет "буљимо" у та шарена врата Дембелије.
Ми као народ у очима ЕУ, владајућих коалиција, НАТО пакта и осталих многобројних организација и појединаца не постојимо.Постоји само територија која по сваку цену мора бити присвојена, а та цена смо ми народ -колетерална штета.
Већ десет година , од почетка владавине ДОС-а , они раде на домаћем задатку!Сугестивно нам скрећући пажњу од сржи њиховог циља.Прво је то било само Косово, а сад цела Србија, бар оно што је остало од ње.
Данас у поштама и банкама редови пензионера , стигле пензије, већина њих ће за три дана поново јести џем и хлеб, и пити чај уместо млека.Неке ће можда стрефити и срчка кад виде да је месечна посланичка плата као њихова годишња пензија. Али ће ти пензионери од свог дела отићи и платити струју и воду. Неће их као појединца прозивати у дневнику, а и да није платио опет га неће прозивати јер ће његов дуг од пет хиљада запечатити искључењем, па ће му онда тражити још три за поновно укључење.
Зашто се таква правда није спровела и у влади?Зашто њима није искључена струја?
Јел то није по закону?
Нисам правник, не познајем све законе, али као човек, ја ту правду не видим.
У последње време, као да и сами осећају да се ближи крај, њима или нама видећемо, чак ни не покушавају да сакрију своје намере.Разбацују се милионима еура, задужују нас, па продају да врате дуг, обећавају награде, прпогирају неморал , извињавају се у наше име , пословно посећују монденска летовалишта при том трошећи три пута више него што су могли да одвоје за помоћ Краљеву.
Председник тврди како му не смета нова навијачка песма, јер како каже не жели да има другачији третман од његових претходника.Ако је мислио на Слободана Милошевића, а и сам верује у суд правде у Хагу, питам се да ли је на то мислио?! То је ваљда правда!

1 коментар:

  1. NAJOPASNIJE ORUŽJE
    Vođa svetskih terorista Bin Laden odlučio je da napadne Srbiju.
    „Što baš Srbiju?“, pitali su ga sledbenici.
    Zato što su Srbi najžilaviji narod na svetu. Ako uništimo njih onda možemo bilo koga!“, objasnio je Bin Laden.
    Prvo su krenuli ljudi-kamikaze.
    Posle samo nekoliko meseci vratili su se neobavljena posla.
    „Srbi su vrlo lukavi“, pričali su Bin Ladenu. „Kod njih je nemoguće oteti avion, jer niko ne zna kad poleću. I kad kažu kad poleću, oni ne polete. I kad polete, ne zna se gde lete. Vrlo su lukavi.“
    „Sredićemo mi njih antraksom!“, odlučio je Bin Laden.
    Posle mnogih i mnogobrojnih pošiljki, paketa i pisama sa zaraznim bakterijama morali su da konstatuju da nije bilo slučajeva ni zaraze ni epidemije.
    „Kod njih svaki čas štrajkuje pošta“, objasnili su Bin Ladenu fenomen.
    „Onda će da vide svoga boga kad im pospem bojne otrove!“, besneo je Bin Laden.
    Čitavi oblaci otrovnih gasova zapahnuli su Srbiju ali ponovo nije bilo rezultata.
    „Oni godinama gutaju „suzavac““, ponovo su tešili Bin Ladena, „a vazduh im je toliko zagađen da im ni jedan otrov više ne može ništa.“
    Bin Laden je bio očajan.
    „Zar je moguće da tim Srbima ne možemo ništa?!“
    „Naravno da možemo“, reče najstariji ruski naučnik na privremenom radu kod terorista. „Samo ih treba dobro proučiti.“
    „Pa onda ih ti dobro prouči, dobićeš para koliko god hoćeš, ali mi se bez oružja za Srbe ne vraćaj!“, bio je jasan Bin Laden.
    Posle dužeg vremena ruski naučnik se pojavio kod Bin Ladena vodeći za ruku čoveka u narodnoj nošnji sa čudnom rogljastom kapom na glavi.
    „Evo oružja!“, pokazivao je sav ponosan.
    „Kakvo ti je to oružje?!“, čudio se Bin Laden. „Pa to je običan čovek!“
    „To nije običan čovek“, ispravio ga je ruski naučnik. „Tо je Srbin! A nema jačeg oružja protiv Srbina od samog Srbina!“
    © Slobodan Simić
    OVO JE KOMENTAR : NEMAMO MI VECEG NEPRIJATELJA OD NAS SAMIH , KAD SE MANEKENI DOKOPAJU VLASTI TESKO SILAZE SA PISTE , MENE AKO PITAS OVDE VREDI SAMO GOVNAVA METLA.

    ОдговориИзбриши