четвртак, 4. новембар 2010.

СЛОБОДА ЗА ДЕМОНСТРАНТЕ - СЛОБОДА ЗА СРБИЈУ ....Други део

Још пре једног века,  немачки канцелар Бизмарк је рекао :мала Србија , и биће мира на Балкану. И тако почеше и прођоше два светска рата због Србије.Али данашњи властодржци надмашили су самог Бизмарка и Хитлера, јер оружје им није потребно.
Они као школовани психолози уз помоћ медија, а посебно информативних емисија, за које знају да  већина становништва гледа са поверењем, разарају  Србско национално биће нагонећи га  да се одрекне свог светосавског крста, порекла и културног наслеђа.
Пре два дана Млађан Динкић је преставио нацрт платформе регионализације и децентрализације Србије, истучући при том да је потребно што пре изменити устав јер је то корак ближе ЕУ.
Права истина је да ће ЕУ надаље финансирати само оне који су лојални њиховом интересу.
Не треба се заваравати да ће Ниш или Крагујевац добити средства за развој. Југ Србије је ионако заостао. Док војвођански сепаратисти рачунају на грант од милијарду еура за ресетовање своје државе,посебно како је закон о националним саветима националних мањина добио свој наставак са проширеним правима у јавном и политичком животу у Србији..

То значи да би Војводина, Косово и Метохија, а вероватно и Рашка област , која врши притисак да се издвоји, посебно ушле у ЕУ као регије Србије.А самим тим ни Београд који већ дуже време тражи начин да се отресе хулигана са југа, неће пропустити јединствену шансу да коначно постане слободан европски град, односно Пашалук Београд.Правећи себи гвоздену заштиту од свих оних који желе да га сруше.
Моћни медији из Брисела ће и даље преносити јасну поруку, како би се остатак Србије држао под контролом, да се не би чашица Срба, којој се од децембра укида и  редовна војска, голорука дигла на устанак против силних дахија.
Присетимо се изјаве министра за интеграцију Србије у ЕУ, Божидара Ђелића да запад није дао очекивану подршку Србији после 5 октобра, поготово да она није стигла из Вашингтона.
“Октобар се десио, у новембру месецу Конгрес изглашава закон којим већ условљава Србију, тј. у то време Савезну Републику Југославију, кроз одређене услове да би могли да добијемо било какву форму помоћи, подршку Америке”, подсећа он. 
Многима од почетка није  јасно значење фразе ДОС коалиције "и ЕУ и Косово",све док државни секретар Хилари Клинтон није ресетовала право значење  њихове флоскуле у " Србија никад неће признати Косово".
Тешко да ће доћи до промене става ДС владајуће коалиције по појединим националним питањима, посебно после забрињавајуће изјаве функционера Драгољуба Мићуновића, где каже да Срби на Косову не треба да бојкотују предстојеће изборе и да се укључе у управне органе насилно створене државе, без обзира како ћемо је надаље звати.
Државни секретар за Косово и Метохију Оливер Ивановић истиче да ће ово бити само почетак, разговор о темама на којима можемо направити мали успех, да је за очекивати да ће разговори трајати годинама, али и да Београд очекује да за столом види легитимне предтавнике Приштине, оне који имају нај већу подршку албанског народа. У сваком случају јасно је да су ДС-овци признали да Косово више није Србија.И док ми чекамо званичну изјаву Београда, из Тиране је кренуо политички процес уједињења свих албанаца у једну територију, која осим Косова и метохије обухвата и део Србије, Црне горе, Македоније и Републике Српске.
За смирење духова председник нам сугерише да слушамо Северину и то одмах ујутру како се пробудимо.
Централно питање је : Дали тренутна власт има снаге да заустави процес дезинтеграције Србије?
Један од метода за растакање државе је корупција чији су корени управо у институцијама државне власти јер је годинама подстичу. Не постоје закони , односно жеље ДС-оваца по којима би се она могла одстранити, пре свега из парламента  Србије, па онда надаље сузбити пљачкашке интересе монополистичке поделе тржишта и разбити тајкунске тврђаве.
Зато су представници ЕУ у Беогарду јавно казали да Србија и даље тоне у корупцију, која је изражена у државним службама, начину финансирања партија, присвајању и приватизацији државног сектора.
На све то Драгољуб мићуновић каже:" нажалост , догодило се, нисмо имали искуства али гледајмо у будућност која нам је у Европи".
Али ако уђемо у ЕУ , биће створена нова држава, са новим европским принципима и законским основама, и сасвим нормално биће заборављене све злоупотребе и крађе у Србији.
И поред мноштво аргумената стручањака и два синдиката Телекома Србије, да се златна кока не треба продавати, да је цена испод тржишне вредности, ипак влада Србије је расписала тендер за продају 51 % акција уз напомену да ће новац бити издвојен за специјални жиро рачун и специјалне намене.Према досадашњем искуству, не сумњамо да ће новац бити депонован у некој иностраној банци, и то за потребе надаље медијске кампање ДС-оваца како би се одржали у континуитету власти.А да ће народ од тог новца добити само троструко веће телефонске рачуне.
До сукоба два концепта свести, први који је још пре осам векова остављен у завештању светог Симеона и данашњег пропагандно виртуелног, дошло је на улицама Београда 10.10.2010 у 10 сати, на коме 6000 хиљада оклопљених полицајаца, екстра плаћених из европског буџета, били су на улицама Београда да хапсе ратоборне и голоруке младиће , који су названи хулиганима.Многи од њих још голобради, а већ у сукобу са "демократским режимом", који је по хитном поступку променио закон , тако да су почели да затварају и мајке које су хтеле мирно да демонстрирају испред владе са захтевом да власт ослободи њихове синове да се бране са слободе.Међутим , дали из страха, али режим не попушта упркос изјави Ивана Кузмановића, извршног директора Хелсиншког одбора за људска права, да су затвори пребукирани и да би трећина укупног броја који је премашио 11.000 , могла да буде пуштена кући.
На крају можемо само да сатиришемо ситуацију и кажемо да је јучерашњи земљотрес знак да се и земља буни против режима, иако га полицијске снаге Србије на челу са Ивицом Дачићем држе под контролом.
Размислите да ли је сам Господ Бог послао опомену влади да  скине руке похлепе , угњетавања и да слободу онима који је су ради речи Божије затворени.Или нас  Господ све опомиње у нади да ћемо се освестити и увидети да од чекања нема ништа.
На нама је!

Нема коментара:

Постави коментар