среда, 20. октобар 2010.

ПРОБУДИ СЕ СРБИЈО

Очигледно је да је у данашњој Србији створена поново огромна национална енергија и патриотска осећања код већине грађана су слична онима са почетка 90-их. Сада је најважније сачувати хладне главе и не дати режиму изговор за масовну репресију, која би под директним надзором Вашингтонских и Бриселских налогодаваца могла да буде веома крвава.
Искуство са других континената и земаља нам казује да су посебно Амерички „колонизатори“ у заштити својих марионетских режима попут Српског, веома брутални, и преко ноћи можемо да нађемо у „латиноамеричкој“ ситуацији са режимским преторијанским фалангама и ескадронима смрти буквално убијајући сваки отпор.
То би нас или сатерало поново назад у мишје рупе, у којима је још увек добар део нашег народа- Или, што је много вероватније, познавајући наш инаџијски непредвидив менталитет, у крвави грађански рат. Нама слободоумним и патриотским грађанима Србије ни једно ни друго не само да није потребно, већ ТО не смемо да дозволимо. Наравно ове обе „црне“ варијанте одговарају режиму и њиховим налогодавцима.

Ми морамо у нашој борби за Слободу и Национално ослобођење да испоштујемо, не све законске норме овог режима, који нам већ спрема драконске ванредне мере и неморалне диктаторске законе, по којима ће вероватно и ношење Српске Шајкаче бити кривично дело; Већ све правне и моралне норме цивилизованог, слободног и демократског света, по којима имамо право на: Слободу окупљања, Слободу Говора, Штампе, Кретања, Штрајкове-једном речју право на Масовну Грађанску непослушност- Што ће бити и наше најјаче оружје- Које на крају мора да доведе до формирања владе националног спаса, потпуног ослобођења свих медија, и тек онда до првих правих слободних избора у Србији.

Та борба мора да буде ненасилна „Гандијевског“ типа, али масовна, синхронизована и да доведе до потпуне блокаде и паралисања ионако већ нефункционалне Српске државе. Нарочито треба паралисати државне институције, али и саобраћајнице, тако да учинимо живот неподношљивим не само режиму већ и њиховим газдама, који су од наше некад независне Балканске државе направиле свој пашалук.
У Србији је пуно оваквих патриотских слободоумних група попут наше, али нису повезане. Зато треба правити контакте са тим групама, независним патриотским покретима, организацијама, слободоумним Свештенством, Академском елитом,као и угледним и патриотским опозиционим политичарима; Наравно „националне“ лидере који имају харизму и способност да се ставе на чело овог неформалног Патриотског фронта, треба тражити и међу нама самима- Међу младим и образованим патриотама (којих могу да приметим има доста не само на овој трибини, већ и свим другим)- Али не и у политичким партијама јер су мање више све корумпиране и немају углед у народу; И иницирати формирање народних већа или јединственог патриотског фронта, организовање великих народних Сабора и митинга. Ово је посебно важно, да обезбедимо масован излазак народа на улице, и избијемо режимски (и њихових налогодаваца) аргумент, да се овим понижавућим уступцима злонамерним западним силама, и уништавању Српског националног ткива, као и неморалним нормама које нам се намећу у име митолошког уласка у ЕУ- Супротставља убедљиво већинска Србија, а не како то они тврде хулигани и „снаге мрака“. У овом тренутку у Србији једине „снаге мрака“ које постоје су на власти!

За почетак је довољно да на пример чланови ове и сличних група који се боре за ослобођење „октобарских“ политичких затвореника, организују редовне протесте испред страних западних амбасада које спонзоришу овај однародђени режим, владиних институција, а пре свега испред затвора где су заточени политички затвореници, наша браћа и сестре, да би се и њима у овом моменту пружила неопходна морална подршка. Режим ће покушавати да спречи овакве облике испољавања цивилне непослушности, на које имамо свако грађанско и људско право, зато пре организовања тих протеста треба организовати договоре на јавним местима попут паркова, где би се договорали о локацијма и времену протеста, на којима се треба појавити у договорено време, из више праваца појединачним доласком, или у мањим групама, са „уролованим“ транспарентима, да би моменат изненађења био потпун. Непосредно пред протест треба обавестити независне домаће патриотске медије, као и све водеће стране новинске агенције, тако да наше деловање учинимо транспарентним. За сваки договорени протест треба имати алтернативну локацију, за случај да режимски апаратус покуша да их осујети. Такође треба међу нама самима имати одређене активисте који имају храброст и способност да зауставе младе усијане главе у чињењу насилних аката, што би дискредитовало наш покрет. У том смислу не треба да нас изненади ако режим организује такве групе саботера, као што је виђено недавно широм света приликом западно-режимских спречавања Анти-Глобалистичких протеста…

Временом ће протести постати масивни, а док се то не деси треба их учинити мобилним и померати сходно актуелној политичкој ситуацији. Такође треба редовно јавно протествовати веома озбиљно кршење људских права Српских политичких затвореника у Хашком трибуналу.
У том смислу треба изазвати што већу медијску пажњу, не само домаће, већ пре свега међународних медија, и проблем грађанских и политичких слобода у Србији интернационализовати. Зато је важно приликом истицања транспарентних захтева, њих учинити видљивим и то колико на Српском, толико и на страним језицима, пре свега енглеском и руском, како би свет разумео нашу оправдану борбу.
Наравно на том путу ће бити још више политичких затвореника, и још више репресије режима, који је већ сада у великој паници. Нама је важно да задржимо ненасилни курс, осим пасивног физичког отпора, и не подлегнемо провокацијама режима и убаченим провокаторима, којих ће бити све више у изазовним временима која су пред нама.

Време је да се „пробудимо“ Браћо и Сестре, Срби су данас убедљиво најпотлаченији Европски народ- Нажалост када је у питању уставом и међународним повељама загарантована Грађанска непослушност: Најпасивнија.
Да другим Европским народима чине оно што чине нама- широм Европе би пламтела „француска револуција“. Погледајте само како штрајкују западна радничка и пензионерска класа због „ситних“ неправди. Нас су лишили скоро сваке људскости, отаџбине и још мало и националног идентитета, а ми седимо уваљени у своје поцепане и олињале фотеље, „задовољни“ хедонистичким аспектом својих „обезвређених“ живота, и дивимо се западној и другој сатанистичкој култури у виду разних „Фарми“, „Српских филмова“, Турског фолка итд., не схватајући да је Ђаво, у облику „Милосрдног Анђела“ и Жуте Демократије, већ одавно дошао по своје…
Пробудимо се и покажимо целом свету да Србија припада Србима!
Аутор Миодраг Новаковћ

1 коментар:

  1. осећања код већине грађана су слична онима са почетка 90-их

    ovaj deo mozda je bolje izbaciti,asocijacije na 9o isu bas najsrecnije resenje

    ОдговориИзбриши